Jód
Jak jód u vašich jahod nebo jiné zeleniny využít? Je to celkem jednoduché. Základem bude deset litrů vody, na které se použije 15 kapek jódu. Ten ve vodě rozmíchejte a vznikne vám směs, kterou budete jahody zalévat. Takto jednoduché to je. Pozor však na to, abyste jódu nepoužívali až příliš, nebo abyste ho nepoužívali velmi často. To by mohlo být dokonce kontraproduktivní, jelikož byste mohli svým jahodám uškodit.
Zalévání touto směsí je vhodné provést ještě před tím, než jahody zasadíte. Je na místě připravit si záhon a půdu, a ten následně zalít právě směsí vody a jódu. Poté počkejte tři až čtyři dny a potom jahody zasaďte. Tím zajistíte, že v půdě bude to, co v ní má být, zároveň v ní nebudou škůdci a vašim jahodám se bude velmi dobře dařit.
Důležité je připomenout, že roztok vody a jódu je určený jenom na zalévání zeminy. Tím chceme říci, že by tato připravená tekutina nikdy neměla zasáhnout například listy, nebo dokonce plody. To by mohlo vést klidně i k jejich celkovému znehodnocení, což zcela jistě nechcete.