Čekanka, léčivá bylinka

Dlouhý vřetenový kořen čekanky obsahuje až 60% inulinu (přírodní polysacharid), 10-20% fruktózy, glykosid intibin, stejně jako karoten, vitamíny skupiny B (B1, B2, B3, B9) , vitamin A, C a E, makro a mikroprvky (Na, K , Ca, Mg, P, Fe, atd.), organické kyseliny, třísloviny, pektin, proteinové materiály, atd. Nejcennější složkou kořene čekanky je inulin - látka, která pomáhá zlepšit metabolismus a normalizuje trávicí systém.
 

Čekanka obecná, použití a její účinky:

  • podporuje zdraví střev, trávení a tvorbu střevní flóry (přírodní probiotikum)
  • močopudné účinky
  • více o čekance obecné

Čekanka obecná, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • Normální funkce střevního traktu
  • Normální činnost jater
  • Normální činnost srdce a cév
  • Normální stav kostí a kloubů
  • Normální hladina glukózy v krvi

 

Fotogalerie: Čekanka

Záznamy: 1 - 3 ze 3